İş İnsanının Beslenme Çantası Eğitimi

Amacı:

24 saatin yaklaşık 8 – 10 saatini iş yerinde 2 – 4 saatini ise yolda geçiriyoruz. Uzun süre çalışma saatleri sonucu ofiste ve yolda geçirilen sürelere dengesiz beslenmede eklendiğinde sağlık problemleri ortaya çıkar. Bu nedenle bu sürenin beslenme ve sağlık açısından en verimli hale getirilmesi gerekir. Çalışırken sağlıklı ve dengeli beslenen insanların iş performansı yetersiz ve dengesiz beslenenlere oranla çok daha yüksektir. Beslenme şekli, çalışanların beslenme durumlarını ve sağlıklarını doğrudan etkiler. Dengesiz ve yetersiz beslenen insanlar gün içerisinde daha mutsuz, halsiz, depresif ve bitkin olurlar; düşük performans ile çalışırlar. Sağlıklı beslenmeyen insanlar, daha çok hastalığa yakalanır ve iş gücü kaybı meydana gelir. İş yerinde sağlık bilinci oluşturarak düzenli beslenildiğinde mutlu personeller, verimli işler ortaya çıkar. “İş İnsanının Beslenme Çantası” eğitimimizle amacımız gün içerisinde dengeli ve yeterli beslenme sistemi oluşturarak hem sağlımızı korumak hem de iş kalitemizi arttırmaktır.

Eğitim İçeriği:

  • Beslenme bilinci nedir?
  • İş yerinde sağlıklı ve dengeli beslenerek daha verimli çalışabiliriz
  • Stresi azaltan besinler nelerdir?
  • Enerjimizi çalan gıdalar vardır
  • Yetersiz ve dengesiz beslenen insanlar daha sık hata yapar
  • Uzun süre aç kalıp nasıl verimli olurum?
  • Yaşa ve kiloya göre herkesin su ihtiyacı farklıdır
  • İş yaşamında en sık tüketilen sağlıksız besinler nelerdir?
  • İş yerinde performansı arttıran besinler nelerdir?
  • Neyi, nerede, ne zaman, nasıl yemeliyiz?
  • Her gıda masum değildir
  • Mevsimlere göre nasıl beslenmek gerekir?
  • Sağlam kafa sağlam vücutta, sağlam vücut ise beslenme bilinci olanda bulunur